„Duaje Jetën – Zotin! 
Zoti është kudo“

Bruno Groening

NDIHMONI DHE SH HERONI PRMES MACHSIMDHNIES S
BRUNO GRENING

Ne njerëzit jemi qenie shpirtërore dhe jetojmë me trupin tonë material në një botë materiale të polarizuar, e cila, megjithatë, është e përshkuar nga fryma e natyrës hyjnore. Sipas deklaratave të Bruno Groening, njerëzit fillimisht ishin të lidhur plotësisht me Zotin dhe jetonin në një gjendje parajsore të ndërgjegjes. Bruno Groening i referohej Zotit si burimi më i madh i fuqisë, origjina e dritës dhe krijuesi i gjithë jetës.
Gjatë mijëvjeçarëve, shumica e njerëzve janë mbështetur gjithnjë e më shumë në vlerat materiale të botës së jashtme dhe me kalimin e kohës kanë harruar se ato janë qenie hyjnore – të pajisura me një vetëdije hyjnore, një shpirt hyjnor që jeton në një trup. Duke rrëshqitur vetëdijen tonë në nivele gjithnjë e më të thella të dridhjeve, ne nuk ishim më në gjendje të përvetësonim dhe perceptonim hyjnoren, e cila është thjesht “E mira”. Me kalimin e kohës, ne kemi humbur kontaktin me qenien tonë origjinale, natyrore dhe jemi përpjekur ta kompensojmë këtë mangësi përmes proceseve të dukshme të jashtme.

Bruno Gröning tha: “Shpesh ju kam dhënë të dini se cili është qëllimi im i vërtetë. Unë dua ta çoj çdo person përsëri në besim, sepse çdo person është një qenie e natyrës, çdo person është një fëmijë i Zotit. Ne njerëzit kemi vetëm një Atë, dhe ky është Zoti ynë Zot. ”(01.10.1949)

Bruno Gröning e përshkroi Zotin si një burim të pashtershëm të fuqisë të mbushur me dashuri dhe dritë, nga e cila ne njerëzit mund të marrim energji jetësore për jetën, por edhe mençuri dhe paqe, gëzim dhe gjallëri. Njeriu e kishte humbur pjesërisht ose plotësisht lidhjen me këtë burim fuqie.
“Sa më shumë që një person largohet nga Zoti, me vetëdije ose injorancë, aq më pak jetë ka në trupin e tij, kështu që në të kishte vështirë aq shumë jetë sa organet reaguan ndaj tij pasi ai duhej ta përcaktonte atë. Si rezultat, ai nuk mund të kalonte më në jetë plot forcë. Ai e ka humbur këtë burim force këtu. Në fund ai humbi lidhjen me burimin e madh të forcës. Ai nuk ishte më në gjendje të thithte fuqinë e Zotit. Dhe kështu ai, trupi i tij, u bë një gërmadhë ”. Bruno Gröning

Lexo më shumë >> “Mësimdhënia”

Kush ishte Bruno Groening?

 

Bruno Groening (1906 – 1959) erdhi për herë të parë në vëmendjen e publikut si i ashtuquajturi “shërues shpirtëror” në 1949 për shkak të shërimeve spektakolare.

 

Në pikën më të lartë të veprimtarisë së tij, deri në 30,000 njerëz në ditë u dyndën në bisedat e tij, të cilat ishin të hapura për të gjithë dhe të cilat ai i jepte pa asnjë shënim. Pas këtyre bisedave, kohë pas kohe, njerëz të sëmurë rëndë raportuan shërime të pashpjegueshme. Media kombëtare dhe ndërkombëtare bartën raporte të shpeshta në atë kohë për këto shërime të suksesshme të sëmundjeve që vazhdojnë të konsiderohen si të pashërueshme dhe këto shërime nuk kanë qenë ende objekt i ndonjë hetimi adekuat shkencor.


Bruno Groening, një njeri me besim të thellë, vazhdimisht pohonte: “Nuk ka asgjë që nuk mund të shërohet – Nuk jam unë që shëron; fuqia hyjnore, ndihmon, shëron! – Zoti është mjeku më i madh! “
Sot, më shumë se gjysmë shekulli pas vdekjes së Groening, ngjarjet në lidhje me të vazhdojnë të jenë me interes të madh për publikun, madje edhe sot raportet e shërimeve që kanë ndodhur si rezultat i ndjekjes së udhëzimeve të Bruno Groening nuk tregojnë asnjë shenjë ndalimi. Një numër në rritje i njerëzve po tregojnë interes për informacione të hulumtuara mirë dhe të organizuara në mënyrë sistematike në lidhje me punën e Bruno Groening, dhe për të pasur qasje në burimet historike që e shqetësojnë atë.


Gjatë viteve të para të veprimtarisë së tij publike, bisedat dhe leksionet e Bruno Groening u regjistruan me pak fjalë. Më vonë, nga 1955 deri në 1958, një numër i madh i tyre u regjistruan në kasetë. Përveç disa teksteve të shkurtra autobiografike, disa letra dhe disa shënime të shkruara me dorë, Bruno Groening nuk prodhoi ndonjë vepër tjetër të shkruar.

Lexo më shumë >> “Biografia

 

Kthehu tek natyra!

Kuotat e Bruno Groening:


“A nuk e lanë njerëzit punën e Tij këtu, të cilën Ai e krijoi për ne, të shkonte dëm?
Ju nuk i kushtuat më shumë vëmendje. Natyra nuk u thotë asgjë më shumë; e panatyrshmja, e kësaj bote, kjo është e gjitha për ta. “(05.10.1957)


“Bimët dhe kafshët thithin forcat natyrore, hyjnore, për sa kohë që nuk largohen nga natyra nga njerëzit.” (shkruar me dorë)


“Dhe kushdo që beson se mund të tërhiqet nga natyra, të cilën Zoti, Zoti e ka krijuar kaq bukur për ne njerëzit, duhet të shkojë atje ku dëshiron. Besohej se dikush mund të dallonte veten nga tjetri duke i kthyer shpinën natyrës dhe ngjitet në nivelet e kulturës. Aty qëndron gabimi, qëndron gjithçka, kjo është ajo që njerëzve u mungon: natyra! “


“Një gjë që di është se ka shumë për të ruajtur. (…) Por ju duhet të riktheheni në rrugën e gabuar për të marrë përsëri atë që është e mirë. Dhe sa më shumë që të largoheni nga rruga e mirë, aq më shumë duhet të shkoni prapa. “(03.10.1058)


“Unë jam vetëm këtu për t’ju thënë të vërtetën, ashtu si Zoti ka rregulluar për ne, për çdo qenie njerëzore, gjithçka është rregulluar aq mirë dhe sa duhet vetëm ta ndjekim Atë dhe të marrim për ne atë që Zoti ka vendosur për ne.”

“Sigurisht, Natyra është Zot!”


“Kthimi në natyrë – larg kulturës!”


“Një gjë që di është se ka shumë për të ruajtur. (…) Por atëherë duhet të rikthehesh në rrugën e gabuar për të marrë përsëri të mirën. Dhe sa më shumë që jeni larguar nga rruga e mirë, aq më shumë duhet të ktheheni. “(03.10.1058)


“Unë jam vetëm këtu për t’ju thënë të vërtetën, ashtu si Zoti ka vendosur gjithçka kaq mirë për ne, për çdo qenie njerëzore, dhe se ne vetëm duhet ta ndjekim Atë dhe të marrim për ne atë që Zoti ka vendosur për ne.”